home
 
vertellen          

contact                      
            


verhalen

        symboliek
markt

onsverhaal
Mensen zoeken naar de betekenis van het leven in het algemeen en naar hun eigen levensdoel in het bijzonder.

Het lijkt soms op puzzelen....

Terwijl je in één van de deel van die puzzel zit, kan je het geheel niet overzien. Maar op een bepaald moment heb je al zoveel gelegd, dat het geheel stilaan helder begint te worden.


In mijn leven had ik altijd graag met iets bezig geweest waarbij anderen ook geholpen werden. Al mijn ondernemingen in de zakenwereld en ook op privéterrein waren erop gericht om win-win situaties te creëren. De ervaringen die ik heb opgedaan in de voorbije jaren bleken achteraf onderling verbonden te zijn en als leidraden hebben ze naar dit project "SPROOSIA" geleid.

Sproosia is een samengesteld woord, van SPROOkjes en van fantaSIA. Op onze website verzamelen we interessante informatie over sprookjes, hongaarse sprookjes zijn naar het Nederlands vertaald en bieden we verantwoord speelgoed aan in onze webshop uiteraard vanuit Hongarije. De producten zijn een soort "fair trade" in de zin dat die rechtsreeks van de mensen komen die ze met hart en ziel vervaardigen, meestal volledig met de hand.


Kinderen zijn ongetwijfeld de toekomst. Ze hebben enorme fantasie, als we die maar niet onderdrukken. Deze fantasie moet bewaard blijven zodat ze het kunnen gebruiken om een betere samenleving, mooiere toekomst en schitterende Aarde te (her)creëren. De verantwoordelijkheid van de ouders, leerkrachten en opvoeders hierin is groot.


Met de juiste sprookjes - die vooral in beeldentaal de universele wetten en waarheden onthullen - aan ons kinderen te vertellen kunnen we ze helpen hun fantasie te bewaren. We kunnen ook beter verantwoord speelgoed in hun handen geven die het gebruik van hun fantasie stimuleert i.p.v. onderdrukt.


Maar welke sprookjes en welke speelgoed? Op deze vragen heb ik antwoorden gezocht, en wat ik vond, wil ik nu graag met iedereen delen die door de onzichtbare hand van het Universum naar mijn website wordt geleid in deze enorme virtuele wereld genaamd Internet.


Isten hozott!


God bracht je!
© Sproosia 2013